Biografi for: Kirsten Gunver Klæbel
Klæbel efterkommer IV.C.2.a
Gik på faderens foranledning 2 gange til præst og lignede som næsten 17-årig en brud ved konfirmationen! Blev af sine forældre sendt på en streng fransk-katolsk skole i Schweiz, hvorfra hun imidlertid flygtede. Blev uddannet på Paul Petersens Gymnastik og Danseinstitut og Statens Gymnastik Institut Kbh. Uddannelsen til danse- og gymnastiklærer benyttede hun aktivt hele livet. Her traf hun Nanna Sodemann, der introducerede hende til sin kommende mands familie.
Hun drog fra Hjørring til København i 1921, hvor hun i starten boede hos fastrene (Emma) på Ordrupvej 100A for derefter i 1923 at flytte ind hos forældrene i Korsgade 45. De flyttede til Kbh. da faren startede Aaboulevardens apotek.
Hun deltog i 1922 med et elitehold fra Paul Petersens Institut i en danseopvisning i Monte Carlo, som vakte megen opsigt på grund af nye tendenser med plastiske og balletagtige elementer, hvilket var en ny stil. I 1923 optrådte samme hold i en nordisk gymnastikopvisning i Gøteborg. I 1924-26 drev hun egen danseskole i Hjørring og senere også i Vrå og i 1926 var hun med et hold i Lyon til Dansk Gymnastikforbunds opvisning, der efterfølgende blev gentaget i Paris. I 1927 var hun på et 3-ugers kursus på Ollerup, hvor bl.a. Niels Bukh og Holger Nielsen underviste, og som var en stor inspiration for hende.
Da familien flyttede til Cementfabrikken Rørdal i 1940, hvor familien boede i en stor villa i Sølyst, startede hun i "Logen" hurtigt en danskeskole uden betaling for alle børn af de ansatte og hvem der boede i Sølyst. Senere flyttede danseskolen til fabrikkens gamle kontorbygning. Fornøjelsen ved at arbejde med det, hun fandt spændende og samtidig udvikle og glæde unge mennesker var hendes drivkraft. Det blev en meget stor danseskole, og Kirsten var i gang flere dage om ugen, ud over foreberdelserne. Der var altid mangel på drenge så Jørgen og Erik måtte ofte træde til! Det store afdansningsbal foregik først i kantinen på havnen og senere i fabrikkens kontorbygnings aula. Hun fik en beskeden økonomisk støtte fra fabrikken, men slet ikke nok til dækning af udgifterne. Efter 8 år ophørte danseskolen på grund af flytning.
Da familien flyttede til Dania ved Mariager fjord startede hun på ny danse-, ballet- og plastikskole, som hun drev i 6 år, og var tilmed aktiv i foreningen "Cementa" med forskellige arrangementer. Hun var formand for DKB (Danske Kvinders Beredskab) i Assens, den lille landsby ved fabrikken, i 1951-56.
Formand f. Danske Kvinders Beredskab og senere kvindelig formand for Civilforsvarforbundets Aalborg kreds i 25 år. Det bevirkede, at hun i 1956 og igen i 1965 fik Civilforsvarets Hæderstegn.
Hun var et farverigt menneske, der altid spredte glæde og initiativ omkring sig og hun åbnede med hjertevarme hjemmet for gæster, familie, venner og forrretningsforbindelser. Mange unge piger i familie og omgangskreds har lært husgerning og har nydt at blive indviet på denne måde i "savoir vivre".
Hun elskede somrerne i huset i Skagen, hvor der altid var fyldt op af - udover egne børn - af deres fætre og kusiner på såvel Klæbel som Sodemann siden. Hertil kom så børnene af Nyrop og Lund familierne, der boede i Gammel Skagen. Fødselsdagen den 25. juli fejredes altid i selskab med familie og venner og var for alle sommerens højdepunkt.