Biografi for: Jean Pierre Cathala
Flyttet fra Hamborg til Altona, hvor de 4 første børn er født, formentlig senest 1760. På den tid og op til 1864 gik den dansk Schleswig-Holstenske grænse syd for Altona, så familien har bosat sig på den danske side, hvor der var både laugsfrihed og trosfrihed, og hvor mange jøder og huguenotter holdt til. I 1747 var der indført lempelser for indvandrere, der ville bosætte sig i Altona med henblik på at få især velhavende fabrikanter til området. Privilegierne, der også omfattede skattefrihed, gjaldt for en 20-årig periode, men hvis man forlod byen inden 10 år, skulle man tilbagebetale disse privilegiers værdi. Ordningen blev videreført i 1771 (P.Pieper: Altona und die Fremden, insbesonderes die Emigranten vor hundert Jahren, 1914, udlån på Statsbiblioteket).
Jean Jaques og familie, som fik 4 børn i Altona det sidste Jean Pierre i 1755, har formentlig forladt Altona mellem 1757, efter 10 års perioden, og 1761, hvor det fjerde barn Henriette fødes i Kbh.
Den gamle grænse lå midt på Reeperbahn. Der stod 2 støbejernsgadelys med kongelige insignier på hver sin side af gaden - og frem til 1863/64 var der en stor kæde over gaden. I dag (2003) er kun det ene gadelys bevaret - og er tændt om natten - det andet blev vist offer i 2.verdenskrig. Den nu berygtede gade "Grosse Freiheit" bærer efter sigende ikke navnet på grund af tidens frigjorthed, men den var 1.gade på dansk side t.h. efter grænsen på Reeperbahn (oplyst af Tom Sodemann).